Forside-innlegg

Noregs beste sider er kåra!

Dette året har me innført to kategoriar, ein for profesjonell og ein for amatør. Juryen blindtesta 26 ulike siderar frå tilsaman 16 produsentar og kom etter nøye vurderingar fram til klåre sigrar: Nils Lekve frå Hardanger Saft og Siderfabrikk vann nok ein gong med sin ”Sprudlande”-sider, no i klassa profesjonell. Amatørklassa vart vunnen av Reidar Skogheim frå Seljord (biletet). Juryen bestod av Hanne Frosta (Hanne på Høyden), Fredrik Saroea (Lysverket/Datarock), Vidar Klausen (Vinhuset) og Anders Horn (Thon Hotel Sandven) og hadde dette å sei om vinnarsiderane:

Om Nils Lekve sin Hardangersider Sprudlande: ”Fin, klar, gul farge, fantastiske bobler som lever i glasset, dufter av modne epler, delikat i munnen, god balanse mellom syre og sødme, frisk tørr avslutning med lang ettersmak. Passer godt som apertif og til mat.”

Om Reidar Skogheim sin ”heimesider”: ”Fin, klar, dyp farge, bra bobler, modne epler på smak, frisk duft og behagelig i munnen.”

Her er palleplassane:

Profesjonell:

Nr 1. Hardanger Saft og Siderfabrikk, Nils Lekve – Hardangersider Sprudlande

Nr 2. Hardanger Saft og Siderfabrikk, Nils Lekve – Hardangersider Tradisjonell

Nr 3. Hardanger Cideri, Sjur Jaastad

Amatør:

Nr 1. Reidar Skogheim

Nr 2. Helge Frøland

Nr 3. Gerd Lysen/ Andreas Østlund (delt)