Forside

STAUT kjem til Siderfestivalen 2017!

STAUT speler på årets Siderfest i samband Siderfestivalen 7. oktober. Me gler oss og tek sjansen på å garantere makalaus stemning i Øystesehallen! Gjennom utallige konsertar dei siste åra har STAUT finpussa liveuttrykket sitt og bevisar gong på gong at dei er eit av Noregs beste liveband.

Utdrag ifrå Aftenposten sin omtale der plata fekk der plata fekk terningkast 5: “... spiller Staut nå opp til en festaften med alt fra bygdedans, allsang, massivt felespill, lun humor, fine ballader, akustiske visetakter og feiende flott folkrock ispedd noen popelement”

Kjøp billettar på Ticketco
Me  sprudlar  av glede av å kunne presentere STAUT til Siderfestivalen 2017!

Me sprudlar av glede av å kunne presentere STAUT til Siderfestivalen 2017!

Styret takkar for fin festival

Me vil takke for alle som møtte opp og gjorde årets Hardanger Frukt- og Siderfestival til eit tilsynelatande vellukka arrangement. Væretgudane var i godt humør, og besøkande såg ut til å kose seg. Me takkar for denne gong, og ønskjer hjartleg velkomen tilbake i 2017!

Ny produsent vann prisen for beste sider

Hardanger Frukt- og Siderfestival sitt eige dommarpanel kåra i dag verdas beste sider. Den gjevaste prisen, fyrsteplass i profesjonell-klassa, gjekk til ein ny produsent,  Gjermund O. Åkre og Edel Sider frå garden Åkre i Ullensvang. Sideren fekk beste skussmål i begge smaksrundane som sjølvsagt er basert på blindtesting. Frå grunngjevinga: "Åkre har nyss fått produksjons- og salsløyve for sider, og vinnarsideren Edel er fyrste salsproduktet. Edel er ein elegant sider som for mange vil vera eit godt alternativ til kvitvin." I klassa for amatørar vann veteranen Arnvid Steinstø, som også sat i panelet. Juryen forklarte at sidan det etter blindtesten var så desidert samtykke frå alle om kvaliteten, så vart ikkje Steinstø ugild som konkurrent. Frå grunngjevinga: "God eplesmak og god ettersmak slik mange ynskjer at sider frå Hardanger skal smaka. Så er då og Arnvid av den gode gamle sorten både som fruktbonde, fruktseljar og siderprodusent på Steinstø." Til saman tjuefire ulike prøvar vart sendt inn i forkant.

siderjuryen 2015.jpg